26.1.2015

Lantern -valaisin

Iittalan sivuilla muotoilija Harri Koskinen kuvaa Lantern -valaisinta jalustalle nostetuksi valoksi. Valo nimittäin näyttää leijailevan tämän suupuhalletun, puhdaspiirteisen lyhdyn sisällä.





Olen haaveillut Lanternista jo kauan. Jotenkin vain olen koko ajan ajatellut, että nyt ei ole oikea aika. Hankin sen sitten remontin jälkeen. Hankin sen sitten meidän Oikeaan Kotiin. Hankin sen sitten, kun mitään muuta tähdellisempää hankittavaa ei ole. Yllättävää, että tällä logiikalla ei hankkimisesta ole tullut mitään.

Tähän saumaan osui taas lähipiiri. Jouluna meitä nimittäin odotti ihana yllätys yhdessä paketissa: sieltä paljastui kaunis, valkoinen, sähköllä toimiva Lantern. Nyt meillä siis on sellainen ja voin sanoa, että Harri Koskisen kuvaus kuulostaa juuri siltä, miltä tämä valaisin näyttääkin.

Ja koska mikään ei riitä, olen jo alkanut haaveilla yhdelle valaisimelle kaveriksi toista samanlaista. Eivätkä ne kynttilälyhdytkään huonoja olisi. Sitä paitsi voihan olla, että remontin jälkeen paljastuu monta uutta paikkaa, johon tuollainen pieni, kapea Lantern voisi olla ihan omiaan. Ja saattaisivathan ne sopia myös muissa väreissä ikään kuin kodin väripilkuiksi. Eihän sitä tiedä. Kannattaa nyt ainakin jatkaa haaveilua.






Terveisin, I

Ps. Nämä rasittavat energiansäästölamput tuskin tekevät Lanternille ihan sitä oikeutta, mitä hehkulamput tekisivät. (Ja minun kuvani tuskin tekevät energiansäästölampuille sitä oikeutta, mitä joku toinen kuvaaja niille tekisi.) Niissä vain on jotenkin niin kalsea valo. Täytyy siis kaivaa kaappeja, jos meillä olisi vielä joitakin hehkulamppuja jäljellä.

Emme me ainakaan niitä ole mihinkään hävittäneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveiseni blogiin